Våra värderingar

Våra värderingar

KUL – Kompisar, Utveckling, Lirare
Vårt mål är att så många som möjligt ska hålla på med basket så länge som möjligt – som spelare eller som ledare. Det är det våra gemensamma värderingar handlar om. Vi sammanfattar dem med tre ord:

Kompisar – Alla är välkomna. Nybörjare till träningen. Coacher till coachträffen. Alla platsar och alla får ta plats. Vi är schysta mot varandra, vi hjälps åt och vi kämpar tillsammans.

Utveckling – Hos oss får alla chansen att utvecklas, oavsett nivå. Det viktiga är inte att vara bäst när man är knatte, utan att vi utvecklas både som individer, som lag och som klubb.

Lirare – Vi gillar lekfullhet och skrattar mycket. Samtidigt tar vi ansvar och gör vårt bästa i alla lägen. Rent spel är självklart, liksom respekt – för coacher, lagkamrater och motståndare. Vi är positiva på planen, på bänken och på läktaren.

Hos oss ska alla få växa
I vår verksamhet ska coachen/ledaren alltid utgå från spelarens bästa. Vi vill skapa en trygg miljö där barn och ungdomar kan växa som basketspelare och som individer. I det ingår att lära sig ta ansvar och att respektera både regler och andra människor.

Gärna basket i kombination med andra idrotter
I vår klubb kräver vi aldrig att spelare ska välja enbart basket och sluta med andra idrotter eller aktiviteter. Tvärtom uppmuntrar vi att våra spelare är aktiva i andra idrotter eftersom all form av idrott utvecklar de motoriska och kognitiva färdigheterna.

Mer än en sport
Basket är en tuff lagsport, men det är också en livsstil. Man spelar inte bara basket – man ÄR basketspelare. Basket i Skuru ska vara gemenskap – över lag- och åldersgränser och mellan spelare, ledare och föräldrar.