Serieanmälan, RM/SM och licenser

Serieanmälan, RM/SM och licenser

Anmälan till serier och slutspel

Anmälan till spel i Stockholmsserien, slutspel och RM/SM samt nivå görs av sportchefen i samråd med och efter avstämning med dig som coach.

Se aktuellt spelprogram och resultat för Stockholmsserien (barn och ungdom) och för förbundsserierna (seniorserier).

Spelarlicenser

Alla spelare måste ha licens för den eller de serier de ska spela i. Genom licensen är spelaren också försäkrad via Svenska Basketbollförbundet och Folksam (observera att separat licens gäller för RM/SM). Detta ordnas i samband med att laget anmäls till serien samt till RM/SM. Om ni lånar in spelare från en annan åldersgrupp, måste du säkerställa att de spelarna har licens för att spela i er serie. Tillkommer det spelare under säsongen är det viktigt att du meddelar kansliet, som då kan söka licens för spelaren.

RM/SM

Lag som ska spela RM/SM ska betala in 500 kronor per spelare till klubben för varje spelomgång, oavsett om man spelar på hemmaplan eller på annan ort. Coachen (eller den coachen utsett som ansvarig) ska direkt efter varje omgång göra kostnadsredovisning till basketbollförbundet, som tillämpar en kostnadsutjämningsmodell med syfte att inga klubbar ska drabbas hårdare än andra kostadsmässigt.

Ev. resa och boende ska bokas till en rimlig kostnad (ofta kan arrangerande klubb tipsa om prisvärt boende). Kontakta kansliet för bokning av resa. Matkostnader står spelarna själva för.

När det gäller egna arrangemang av RM/SM finns instruktioner och checklistor att använda, kontakta sportchefen för information.