Praktisk info

Praktisk info

Nycklar och nyckelbrickor

Nyckelbrickor och nycklar till dörrar och korgar i de hallar där ditt lag tränar och spelar hämtar du ut hos vaktmästarna i Nacka sporthall. Nycklar ska lämnas tillbaka efter säsongens slut.

Rapportera närvaro!

Närvarorapporteringen är helt avgörande för klubbens ekonomi och för vår tilldelning av halltider!

Du och/eller lagföräldrar hanterar närvaro och kallelser till träningar och matcher i Sportadmin. Där lägger ni in kontaktuppgifter till spelare och föräldrar, och uppdaterar när spelare börjar eller slutar.

Registrera närvaro på alla träningar, matcher, turneringar och andra aktiviteter med laget. Ladda ner Sportadmin-appen så går det snabbt och smidigt.

Tips kring saker att tänka på gällande rapporteringen hittar du i coachavsnittet i vår Handbok Så funkar det i Skuru Basket.

Föräldramöte

Kalla till ett föräldramöte tidigt på hösten och informera föräldrarna om den kommande säsongen, dina tankar kring laget och hur upplägget för säsongen ser ut – träningstider, vilka serier ni kommer att spela i, vilka turneringar ni kommer att spela, om ni vill starta en lagkassa osv. På föräldramötet ska en lagförälder utses.

Avbokning av träningstider

Om ditt lag inte kommer att nyttja en träningstid ska du anmäla detta till kansliet så att tiden kan erbjudas till andra lag eller avbokas.

Nya spelare

Vi välkomnar alltid nya spelare. I vissa fall kan vi erbjuda nybörjargrupper. Kontakta sportchefen om du har frågor kring nya spelare.

Tränings- och matchdräkter

Träningskläder och andra Skurukläder beställs i vår klubbshop på 2Win.se.

Så länge laget spelar EB funkar de vändbara träningsställen bra även på match. När laget börjar spela ungdomsseriespel (från U13) ska Skurus matchdräkter köpas in från vår samarbetspartner 2Win. Varje spelare betalar sina egna matchställ (grönt och vitt). Det är fritt fram för laget att själva hitta sponsorer (exempelvis bland föräldrar i laget) som kan finansiera inköp av dräkter för laget i utbyte mot exempelvis tryck på linnena. Kontakta kansliet för regler kring tryck på dräkterna. Detta är en bra uppgift för lagföräldern att ansvara för.

Sekretariat

Från U13 förs poängräkning och protokoll, och hemmalaget ansvarar för sekretariat. Det är viktigt att föräldrarna i ditt lag lär sig protokoll och tidtagning. Från U15 tillkommer 24-sekundersklockan. Klubben erbjuder utbildning för föräldrar i början av varje säsong.

Sekretariatsutrustning finns i vårt förråd i Nacka sporthall. Det finns också en sekretariatsväska i Skuru sporthall och i Tippens sporthall. Se till att ha de nycklar du behöver till den hall ni ska spela i. I Nacka sporthall hämtas matchklockan hos vaktmästaren.