Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pontus Cedrell

Värderingar


Så mycket mer än en sport

Basket handlar om att samla gänget och utmana varandra med coola dribblingar, blixtsnabba passningar och snygga skott. Samma sak på gatan i New York som i sporthallen i Nacka.

Det är en tuff lagsport med mycket mode, musik och attityd. Det finns en särskild slags gemenskap bland basketspelare, en gemenskap som delas över hela världen. Den finns där så fort man ser en basketkorg och några som lirar.

Vi i Skuru vill att så många som möjligt ska få uppleva allt det där som är så speciellt med basket. Världens näst största sport.

 

Sammanhållning utöver det vanliga

Många som kommer till Skuru Basket säger att de inte varit med om samma sak i andra idrottsklubbar. Det är en speciell stämning och att den märks bland annat på baskethänget i hallen under helgerna. Då samlas spelare i olika åldrar från de olika lagen och hejar fram de som har hemmamatch. Ibland känns det som att hela klubben är där och jublar.

Vi är en idrottsklubb där alla är kompisar, där äldre spelare tar hand om de yngre, där traditioner går i arv. Många stannar kvar som ledare långt efter att de slutat spela.

En av traditionerna är discot den sista kvällen på sommarlägret. Där kommer tjejerna i DU20 in och ger järnet på dansgolvet bland 12-åringarna i yngsta killaget. Alla har kul.

Det är just det som är viktigast för oss- att spelarna har kul. "Visst, man förlorar de flesta matcherna de första åren som nybörjare, men man har kul ändå. Sedan utvecklas man och så börjar man att vinna. Då blir det bara ännu roligare".

 

K U L

Vår ambition är att så många som möjligt ska hålla på med basket så länge som möjligt. Det är det våra gemensamma värderingar handlar om. Vi sammanfattar dem med tre begrepp. Allt vi gör ska genomsyras av detta. Det är så vi bevarar och stärker det som är bra i klubben, det är så vi ska samarbeta för att nå vår vision.

 

Kompisar

Alla är välkomna. Nybörjare till träningen. Spelare till baskethänget. Coacher till coachkvällen. Alla platsar och alla får plats. Vi är justa mot varandra, vi hjälps åt och vi kämpar tillsammans.

 

Utveckling för alla

Hos oss ska alla få chansen att utvecklas. Vi ser individen och anpassar oss till olika utvecklingstakter. Vi ger inte upp på de långsamma och ger det extra till de som vill satsa. Vi jobbar med motivation och utvecklingsplaner. För oss är det viktiga inte att vara bäst när man är knatte, utan det är viljan att utvecklas både som individ, lag och klubb.

 

Lirare

Vi gillar lekfullhet och skrattar mycket, samtidigt som vi tar ansvar och gör vårt bästa i alla lägen. Rent spel och respekt är självklart. Respekt för coacherna, för lagkamraterna och motståndarna. Vi är alltid positiva på planen, på bänken och på läktaren.

 

Vi är Skuru Basket.

Uppdaterad: 19 FEB 2017 01:05 Skribent: Sophia Grape
Epost: This is a mailto link

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Skuru IK - Basket
Värmdövägen 339, Box 4013
13104 Nacka

Besöksadress:
Värmdövägen 339
13147 Nacka

Kontakt:
Tel: +46708702670
E-post: kontakt@skurubasket....

Se all info