Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emma Niklasson

Pojkar 02 vidare till Final 4 i RM

20 MAR 2018 15:01
Efter en mycket, mycket jämn omgång i Elite Eight i Grimstahallen. Nu står det klart att Skuru Basket går segrande ur helgens omgång och går därmed vidare till final four! Vi intervjuar Eskil Levin för en kommentar kring helgens matcher.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2018 15:02

Skuru Baskets Pojkar 02 har gjort fantastiska framsteg under säsongen. I distriksserien har man dominerat tabellen där de landade på en stark 2:a plats i pool C, hack i häl efter AIK Basket. Med hela 12 vinster mot 4 förluster så har Pojkar 02 krigat sig fram genom säsongen, och riksmästerskapen i helgen var inget undantag. 

På lördagen spelade killarna två matcher, i den första mot Onsala Pirates. Matchen började jämnt mot Kungsbackalaget, men efter en time-out i andra perioden lyckades vi vända ett jämnt resultat till ett överläge som hängde kvar ända in i slutsignalen. Med ett slutresultat på 64:56 kunde därmed Pojkar 02 fortsätta omgången med ett starkt självförtroende inför nästa match mot IK Eos, ett lag som presterat starkt i tidigare omgångar. 

Även i nästkommnde match så gick Skuru in starkt mot IK Eos som vi med ett riktigt starkt anfall lyckades hova in flertalet poäng emot. Trots hårt kämpande från killarna räckte inte det tyvärr hela vägen fram, utan slutresultatet där landade på 79:70, en förlust på 9 poäng. Trots detta lyckades killarna spela en stark match mot Blackeberg, en match som de sedan vann med 43:52.

Efter denna omgången stod tabellen i en tredjeplats för Skurus killar, trots bäst målskillnad mellan lagen, men efter en kort korrenspons med förbundet stod det klart - Skuru Basket är vinnare i sin grupp och kvalificerar sig därför vidare till final four i Norrköping! Vi intervjuar Eskil Levin för en kommentar kring helgens omgång! 


Eskil Levin

Du blev utsedd till matchens lirare mot Eos, vad tycker du själv om din insats i den matchen? 

Det kändes otroligt roligt att få vara matchens lirare i en så viktig match. Troligt dock att vi förlorade den matchen. Men är riktigt nöjd med min prestation och lagets prestation den matchen.

Vad är det som gjort att ni lyckats ta er hela vägen till final 4? 

Vi har jobbat starkt tillsammans och spelat som ett lag. Vår stora spridning på duktiga spelar gynnar oss verkligen. Alla var med och peppade från bänken. Publiken hjälpte oss även väldigt mycket och gav oss massor av energi.

Hur ser du på era chanser att vinna RM i Norrköping? 

Jag tror vi har bra chanser i final four, alla lagen kommer från Stockholms som vi mött förut. Men så klart måste vi vara på topp, så det blir tillbaka till Nacka Sporthall och träna hårt till dess. 

Slutligen, hur känns det att ha säkrat er plats till final 4?

Det känns så jävla härligt att komma till final 4. Topp 4 i Sverige! Dessutom att vi blir gruppetta i elite eight. Så hela laget är riktigt glada och vi har redan nu börjat ladda för final 4.

 

Skuru Basket vill givetvis önska alla killar i Pojkar 02 ett stort grattis och ett stort lycka till i final four! 

Skribent: Pontus Cedrell

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Skuru IK - Basket
Värmdövägen 339, Box 4013
13104 Nacka

Besöksadress:
Värmdövägen 339
13147 Nacka

Kontakt:
Tel: +46708702670
E-post: This is a mailto link

Se all info