Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pontus Cedrell

Om oss


Skuru Basket grundades år 1975 och tillsammans med våra övriga föreningar i handboll och simmning driver vi den gemensamma klubben Skuru IK. Vi är en bred klubb som sträcker oss över hela Nacka Kommun, från Sickla till Saltsjöbaden vilket ger oss tillgång till ett stort antal hallar från Nacka Kommun. 

 

Värdegrunder

Vi är en klubb som alltid strävar efter att ha en värdegrund utöver andra klubbar i Nacka. Vi avstår helt från alla typer av diskriminering och mobbning. Vi har även en nära på perfekt blandning mellan tjejer och killar. 52% av våra medlemmar är kvinnor och 48% män, en siffra vi stolt presenterar då det är ett bevis på att vi lyckas locka både tjejer och killar till att börja spela basket i Nackas största klubb. 

 

Sammanhållning utöver det vanliga

Hos oss spelar det ingen roll vilken ålder eller vilket kön du har, vi har fortfarande en stark sammanhållning mellan våra åldersgrupper och coacher. Det visar sig på vårt årliga sommarläger där man i blandade lag får spela tillsammans med andra spelare från andra grupper som man aldrig skulle pratat med. I vår klubb har vi en härlig "alla-känner-alla"-känsla vilket alla kan vittna om, inte minst på våra öppna träningar där alla från klubben är välkommna. 

Hon hade jättekul och det syntes på första träningen att de gått framåt

- Förälder till barn i F06 om sommarlägret

Utveckling och stimulans

I Skuru Basket viker vi oss inte för olika spelare och deras utveckling. Vi följer konceptet "lika-unika". Vi accepterar olika spelares utveckling och deras utvecklingskurvor, samtidigt som vi strävar efter en utveckling som passar alla. Vi jobbar även både kortsiktigt och långsiktigt för att utvecklingen ska vara så stärkande som möjligt. På så sätt får vi en unik kombination under våra träningar som inte går att hitta någon annan stans i Stockholm.

 

Utbildade coacher oavsett ålder hos spelarna

I Skuru känner vi till vikten av att ha kunniga och kompetenta coacher. Principen är enkel - utan skickliga coacher får vi inga skickliga spelare. Därför är det en självklarhet för oss att kunna tillgodose erfarna och handlingskraftiga coacher för alla våra lag. I varje lag försöker vi tilldela minst en erfaren coach och en ungdomscoach - allt för att få en så varierad blandning även bland coacherna. För att du som förälder ska känna dig trygg med att ditt barn spelar basket med oss så har vi ett antal krav varje coach måste uppfylla. Dels så måste alla tränare ha genomgått en tränarutbildning hos Stockholms Basketdistriksförbund (StBDF) som följer riktlinjerna från Svenska Basketbollsförbundet (SBBF). För att bli godkänd så måste alla tränare visa goda kunsaper på karisma, kompetens och ledarkunskaper. Varje år har vi i Skuru ett coachmöte för att säkerställa att dessa krav uppfylls genom att repetera vår policy, våra riktlinjer och regelförändringar. 

 

Basket skapar integration

Basketen ligger i framkant i Sverige jämfört med andra sporter. Basketen har en nästan helt jämn fördelning mellan tjejer och killar, och det är även den sport som har högst andel spelare med invandrarbakgrund som hjälper till med integrationen. Allt det här återfinns i Skuru, där vi flera gånger blivit uppmärksammade om vårt intergrationsprojekt Skuru Rookies. Tillsammans med erfarana spelare låter vi ensamkommande flyktingbarn få integrera och skapa kontakter. Skuru Rookies är ett väl lyckat projekt som helt klart är ett steg i rätt riktning för en ökad integration i Sverige. Tack vare vårt projekt så har vi lyckats inspirera flera andra klubbar runtom i Sverige och dessutom lyckats tillstyrka påstående att vi i basketen accepterar alla. Welcome all - Basketball. Vill du läsa mer om Skuru Rookies så kan du klicka här för att läsa mer

Uppdaterad: 24 OKT 2017 12:06 Skribent: Sophia Grape
Epost: This is a mailto link

 

   

 

 

 

 

Postadress:
Skuru IK - Basket
Värmdövägen 339, Box 4013
13104 Nacka

Besöksadress:
Värmdövägen 339
13147 Nacka

Kontakt:
Tel: +46708702670
E-post: kontakt@skurubasket....

Se all info