Att vara ledare och basketcoach

Att coacha i Skuru Basket

Som coach är du med och bidrar till att hundratals barn och ungdomar får positiva basketminnen för livet. Du är jätteviktig!

Du har ett stort ansvar som förebild och föredöme och givetvis för att utveckla våra ungdomar till bra basketspelare. Alla våra spelare ska ges samma möjlighet till utveckling, oavsett nivå.

Du fostrar dessutom inte bara basketspelare utan också individer. Att hjälpa dina spelare att växa som människor, med god självkänsla, empati och en positiv attityd, är ett bidrag som sträcker sig långt utanför baskethallarna.

Utbildning och erfarenhetsutbyte

Skuru Basket följer Svenska basketbollförbundets ramverk för spelarutveckling, Där får du bra guidning och inspiration kring både träning och andra delar som är viktiga i utvecklingen av spelare.

På förbundets hemsida finns mer utbildningsmaterial att ta del av.

Vår målsättning är att alla våra coacher ska vara utbildade. Sportchefen informerar om utbildningar som kan vara aktuella för dig. Du hittar utbildningar och anmälan på basketutbildning.se.

Vår ambition är att varje säsong ha minst ett par coachträffar. Har du förslag på innehåll till en coachträff, kontakta sportchefen.

Frågor?

Har du frågor som rör träningar, coachning och basket, vänd dig till sportchefen. Har du administrativa frågor eller frågor som rör föreningen, vänd dig till kansliet.