Hoppa till sidans innehåll

Vad heter vi?


Skuru IK Basket, Skuru Basket eller Skuru IK? Ja, vad är det vi heter egentligen?

 

Skuru Basket har gjort flera större satsningar på vår offentliga profil. Bland annat så har vi gjort ett mindre namnbyte, men som bara ska användas i vissa sammanhang.

 

Skuru Basket används endast i folkmun, då det förenklar uttalandet av klubbnamnet. Om du pratar om oss med vänner, släkt eller någon annan vardaglig person ska Skuru Basket användas då det underlättar uttalandet. 

 

Skuru IK Basket ska endast användas i undantagsfall där en korrekt benämning är nödvändig för att undvika missförstånd, då ska IK uttalas mellan Skuru och Basket. En sådan benämning kan vara lämplig att använda när du pratar om oss med förbundet eller en myndighet. IK står för idrottsklubb och är en del av Skuru IK baskets officiella namn. 

 

Skuru IK är ett samligsnamn för bland annat basket, simning och handboll, och är en bred benämning som används då man vill tala om klubben i helhet, där det rör hela vår verksamhet. Den benämningen ska helst undvikas om man endast vill syfta på verksamheten för basket. 

 

Övriga namnkombinationer är inget som ska användas under några omständigheter. Exempel på dessa är Skuru Basket IK, Basket Skuru, IK Skuru och Basket Skuru IK.

Uppdaterad: 21 DEC 2016 14:28
Skribent: Pontus Cedrell
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

Postadress:
Skuru IK - Basket
Värmdövägen 339, Box 4013
13104 Nacka

Besöksadress:
Värmdövägen 339
13147 Nacka

Kontakt:
Tel: +4676 229 70 70
E-post: This is a mailto link

Se all info