Hoppa till sidans innehåll
Foto: Izabella Praesto Skuru Rookies i Almedalen

Skuru Rookies


Skuru Baskets integrationsprojekt kallar vi för "Skuru Rookies" som består av en grupp nyanlända, ensamkommande flyktingbarn. Vi har nära sammarbete med flyktingförläggningar i omårdet och jobbar för att få in barnen i samhället så fort som möjligt och låta dem integrera och skapa sociala kontakter. 

 

Welcome All - Basketball och Välkommen hit

Vi ingår inom Svenska basketbollsförbundets integrationsprojekt som man kallar "Välkommen hit" och även Stockholms basketförbunds proejkt "Welcome All - Basketball" där båda projekten går ut på att bl.a. stödja föreningar med deras integrationsproejkt men även för att finns till stöd och samla alla klubbar under ett och samma tak där man kan utbyta erfrenheter och kunskaper.

 

Almedalen 2015

Under almedalsveckan 2015 åkte vi tillsammans med SBBF:s Välkommen hit för att väcka uppmärksamhet hos politikerna och få dem att öppna upp ögonen för idrottsföreningars integrationsarbeten. Tillsammans med några övriga spelare åkte Skuru Rookies ner till Almedalen för att lira 3vs3 mot bla idrottsminister Gabriel Wikström och finansmarknadsminister Per Bolund. 

 

Om du vill läsa mer om vår verksamhet med Skuru Rookies så har Välkommen hit skrivit en fin artikel på deras hemsida som berättar mer om hur vi jobbar med vårat integrationsarbete och hur andra klubbar som vill skapa liknande projekt ska göra. 

Klicka här för att komma till artikeln

 

Saturday Pickup Game

Måndagen den 14 mars 2016 var det Svenska PostkodLotteriets stora givargala och därmed premiärvisning för den nya filmen från Välkommen Hit, där vår egen Mohammed Yasin blir intervjuad och får lira basket med PostkodsLotteriets programledare Rickard Sjöberg. 

Välkommen hit

På Svenska PostkodLotteriets stora givargala i måndags var det premiärvisning av filmen om Välkommen hit som spelades in under Saturday Pickup game i januari. Programledare Rikard Sjöberg visar upp sina basket-skills i matcherna med Skuru Baskets rookie-lag. Mohammed Yasin är intervjuad, likaså Camilla Altéus, projektledare Välkommen hit.Stort tack till Idrottsstiftelsen!

Publicerat av Välkommen hit den 17 mars 2016
Uppdaterad: 06 DEC 2016 17:10
Skribent: Pontus Cedrell
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

Postadress:
Skuru IK - Basket
Värmdövägen 339, Box 4013
13104 Nacka

Besöksadress:
Värmdövägen 339
13147 Nacka

Kontakt:
Tel: +4676 229 70 70
E-post: This is a mailto link

Se all info